RO
Atunci cand stratul de gheata este atat de gros incat nu poate fi indepartat cu racleta, placile de racire trebuie dezghetate. Frecventa dezghetarilor depinde de utilizare (in general de 2-3 ori pe an). Scoateti alimentele congelate din aparat, si asezati-le intrun cos tapetat cu hartie sau material textil. Pastrati-le pe cat posibil in loc rece sau puneti-le in alt frigider. Scoateti stecherul din priza, astfel incat ambele parti ale aparatului sa fie scoase din functiune. Deschideti usile ambelor parti ale aparatului si curatati frigiderul conform capitolului "Curatarea periodica". Intretineti si curatati congelatorul astfel: Stergeti apa rezultata din topirea ghetii cu o carpa sau burete, pe directia laturilor placilor de racire. Apa de topire care se scurge se acumuleaza in canalul de evacuare format in partea inferioara a aparatului si poate fi indepartata conform figurii. Asezati un castron sau vas de inaltime corespunzatoare sub evacuare. Castronul din figura nu este un accesoriu al aparatului. Stergeti suprafetele dupa dezghetare si golirea apei rezultata din topirea ghetii. Introduceti stecherul in priza si introduceti alimentele la loc. Se recomanda ca aparatul sa functioneze la pozitia maxima a butonului de control al termostatului, timp de cateva ore, astfel incat sa poata atinge temperatura de pastrare a alimentelor in cel mai scurt timp.
Curatarea periodica
Se recomanda sa spalati interiorul frigiderului la fiecare 3-4 saptamani, utilizand apa calduta, apoi sa-l stergeti (este practic ca in acelasi timp sa curatati si interiorul congelatorului si sa-l dezghetati). Nu trebuie folositi detergenti casnici sau sapun. Dupa deconectarea de la curentul electric, spalati aparatul cu apa calduta apoi stergeti-l. Curatati garnitura de etansare a usii cu apa curata. Dupa curatare, puneti aparatul in priza. Se recomanda sa indepartati praful si murdaria acumulate in spatele frigiderului si condensatorului si sa curatati tava de evaporare aflata deasupra compresorului o data sau de doua ori pe an.
Cind frigiderul nu este folosit
In cazul in care frigiderul nu va fi folosit o perioada mai lunga de timp, urmati acesti pasi: Deconectati aparatul. Indepartati alimentele din frigider. Dezghetarea si curatarea este descrisa anterior. Lasati usa deschisa pentru a evita producerea de mirosuri neplacute in interior.
Defecte
Modul de inlocuire a becului
In cazul in care becul nu mai functioneaza, il puteti schimba astfel: Deconectati aparatul de la sursa de electricitate. Desurubati surubul care fixeaza capacul lampii, apoi scoateti capacul lampii in directia indicata de sageata si becul poate fi schimbat. (Tipul becului: Mignon 322, 230 V, 15 W, filet E 14) Dupa schimbarea becului, fixati la loc capacul lampii, infiletati surubul si puneti aparatul in priza. Lipsa luminii nu afecteaza functionarea frigiderului.