Optøning
Dybfrosne madvarer bør optøs inden brugen. Afhængigt af, hvor lang tid man har til rådighed, kan dette ske i køleskabet eller ved rumtemperatur. Mindre mængder kan også tilberedes i dybfrossen tilstand. Naturligvis medfører det en forlængelse af tilberedningstiden.
Afrimning
Kølerum Rimlaget på køleskabets indvendige bagside afrimes automatisk, når køleskabets kompressor ikke arbejder. Tøvandet løber gennem tøvandsåbningen ned i en skål, der er anbragt på bagsiden af skabet over kompressoren. Tøvandsåbningen skal renses med jævne mellemrum, således at tøvandet ikke løber over og drypper ned på madvarerne. Hertil anvendes den dertil beregnede rensepind, der allerede be�nder sig i a�øbshullet.
Fig. 7
Isterninger
I køleskabe med fryserum ( ) medfølger 2 bakker til isterninger. Fyld bakkerne med drikkevand og sæt dem ind i fryserummet.
D037
Fryserum I fryserummet ( ) skal islaget dog skrabes af, når det har nået en tykkelse på ca. 4 mm. (Det er i den forbindelse ikke nødvendigt at afbryde skabet eller tage madvarerne ud.) De bør aldrig bruge metalgenstande til at skrabe rimlaget af, da dette kan medføre vedvarende skader på køleskabet. Hvis der imidlertid er opstået et tykt lag is, skal skabet helt afrimes. Dette sker på følgende måde: Termostatknappen stilles på «O», eller stikproppen trækkes ud af stikkontakten. Madvarer i fryserummet tages ud, pakkes godt ind i avispapir og lægges på et køligt sted. Døren skal stå åben, og et fad med varmt vand stilles ind i fryserummet (med et stykke papir under). Derved fremskyndes afrimningen. Vandet tørres op, og rummet skal derefter tørre helt. Termostatknappen drejes til den ønskede position, eller stikproppen stikkes i stikkontakten igen. Efter et par timer kan de dybfrosne madvarer igen placeres i rummet.