|
Usuarios conectados
Actualmente hay 5917 visitantes y 1 usuarios online.
|
Productos
|
Información
|
Destacado
|
|
|
|
|
No hay comentarios de productos.
Ibronwater. De ijslaatjes verwijdert men door op
de onderkant van het ijslaatje te duwen of het vakje een ogenblik onder stromend water te houden. Het ijslaatje nooit wassen of spoelen met kokend water.
Koelen van levensmiddelen
Voor een optimaal gebruik van de koelruimte adviseren wij u de volgende eenvoudige regels in acht te nemen: Plaats geen warme of dampende spjzen of dranken in de koelruimte; dek vooral sterk geurend voedsel af of verpak het; plaats de levensmiddelen zo, dat de lucht vrij eromheen kan cirkuleren. Enkele praktische tips: Vlees (alle soorten): wordt in plastic zakjes op de glazen plaat boven de groentelade geplaatst. Bewaar vlees niet langer dan één of twee dagen. Gekookt voedsel, koude schotels enz.: kunnen, goed afgedekt, op elk rooster geplaatst worden. Fruit en groente: worden schoongemaakt in de groentelade(n) gelegd. Boter en kaas: worden, om blootstelling aan de lucht te voorkomen, in speciale koeldozen beweard of in plastic- of alluminiumfolie vepakt . Flessen melk: worden, goed gesloten, in het flessenrek geplaatst. Bewear niet-luchtdicht verpakte bananen, aardappelen, uien of knoflook niet in de koelkast.
deur openstaan en schuif de schraper, als een verlenggootje, in de daarvoor bestemde opening. Plaats onder het gootje een schaaltje om het water op te vangen; droog na het ontdooien het vriesvak zorgvuldig; bewaar de schraper zodat u hem opnieuw kunt gebruiken; draai de thermostaatknop in de gewenste stand of steek de steker weer in het stopkontakt. Na twee of drie uur kunt u de diepvriesprodukten weer terugplaatsen. Belangrijk Temperatuurstijging van diepvriesprodukten kan hun houdbaarheidsduur verkorten.
Flessenhouder
(indien voorzien bij het model) De flessenhouder die aan een binnenrooster (of glasplaat) gehaakt kan worden, gebruikt u voor het plaatsenvan flessen of blikken. Om de houder te verwijderen, trekt u het rooster (of de glasplaat) aan de achterkant omhoog en drukt u het eruit (zie tekening). De houder losmaken en het rooster (de glasplaat) weer op zijn plaats zetten.
Fig. 9
Het ontdooien
Het ontdooien van de koelkast heeft automatisch plaats elke keer dat de kompressor stopt. Het dooiwater wordt via een afvoerkanaaltje opgevangen in een bakje dat zich aan de achterkant van het apparaat boven de kompressor bevindt. Hier verdampt het water. Wij raden u aan het gaatje dat zich in het midden van het afvoerkanaal in de koelkast bevindt, regelmatig schoon te maken, teneinde te voorkomen dat het dooiwater de levensmiddelen nat maakt. Gebruik voor het doorprikken het staefje dat zich in het gaatje bevindt. In het vriesvak dient u de rijp te verwijderen, wanneer deze een laag van circa 4 mm vormt. Gebruik hiervoor de meegeleverde plastic spatel. Voor het uitvoeren van deze handeling hoeft u het apparaat niet uit te schakelen of het vriesvak leeg te maken. Gebruik voor het verwijderen van de rijp nooit metalen voorwerpen; u zou uw koelkast kunnen beschadigen. Geen voorwerpen of metodes gebruiken om het ontdooiproces te versnellen die niet door de fabrikant zijn aangegeven. Wanneer zich een echter dikke ijslaag gevormd heeft, dient u het gehele apparaat te ontdooien. Ga als volgt te werk: draai de thermostaatknop op «O» of trek de steker uit het stopkontakt; omwikkel de levensmiddelen met meerdere kranten en bewaar ze op een koele plaats; laat de 8
Fig. 10
D037
Fig. 11
D068
|
|
|
> |
|